18 Nisan 2024, Perşembe

Başkan Yücel Çelikbilek, Kars'tan Beykoz'a uzanan hikayesini anlattı.

Başkan Yücel Çelikbilek, Kars'tan Beykoz'a uzanan hikayesini  anlattı.

Kars’ta doğup Beykoz’da büyümüş Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ama memleketi Kars’ı unutmamış ve oraya neler yapılması gerektiği konusunda da düşünmekten vazgeçmemiş.

Kars’ta doğup Beykoz’da büyümüş Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ama memleketi Kars’ı unutmamış ve oraya neler yapılması gerektiği konusunda da düşünmekten vazgeçmemiş. Çelikbilek, hem Beykoz’da yaptığı çalışmaları hem de Kars için yaptıklarını ve bundan sonra yapmak istediklerini anlattı.

Kars’tan başlayan ve Beykoz’a uzanan bir hikâyeniz var. Öncelikle bu hikâyeyi dinleyebilir miyiz sizden?

1951 yılında Kars’ta doğdum. 1956 yılından bu yana Beykoz’da yaşıyorum. Fatin Hoca İlkokulu'nu ve Beykoz Ortaokulu’nu bitirdim. Ardından Kadıköy Ticaret Lisesi ve İstanbul Ticari ve İlimler Akademisi’nden mezun oldum. 1993 yılında Mahalli İdareler Enstitüsü’nü bitirdim ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde mahalli idareler yüksek lisans çalışması yaptım. 1994–1999 yılları arasında Beykoz Belediye Başkanlığı görevinde bulundum. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde yeniden belediye başkanı olarak seçildim. 30 Mart 2014’te 3. kez Beykoz Belediye Başkanı oldum.

Yatırımlarımız sürüyor

Beykoz Belediyesi’nde uzun yıllar aradan sonra yeniden belediye başkanı seçildiniz ve çalışmalarınıza devam ediyorsunuz. Beykoz için yaptığınız ve şu anda da devam eden çalışmalardan söz eder misiniz?

Beykoz için ciddi kararlar alarak önemli çalışmalar yaptık. İlçemizde 4 üniversite kurulması için gerekli girişimlerde bulunduk, takiplerini yaptık. 

Eğitimin her alanında öğrenci ve gençlerimize destek sağlıyoruz. İlçedeki muhtaç kimselere Beykoz Toplumsal Destek Merkezi Bünyesi (TODEM)’de giysi yardımında bulunuyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Belediye olarak işsizlikle mücadele etmek ve nitelikli eleman açığını kapatmak üzere bazı çalışmalar da yürütüyoruz. İlçemizin geleceğini değiştirecek, marka değerini artıracak çok özel turizm yatırımlarımız oldu, olmaya da devam edecek.

 

Beykoz için yapmayı tasarladığınız projeler nelerdir?

Beykoz Marina, Nikâh Sarayı projeleri, Beykoz Kelle İbrahim Stadyumu, Beykoz Arena spor Kompleksi, Mesire Alanları ve Gençlik Kamp Alanları, Teleferik Projeleri, gerçekleşmeyi bekleyen dev projelerimizden bazıları olarak sıralayabiliriz.

Beykoz’un sakinlerine ve hemşerilerinize gazetemiz aracılığıyla iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı? 

Gelecek nesillerimizi düşünerek gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizle birçok köklü sorunu çözüme ulaştırdığımız gibi eğitim konusunda da vatandaşımızdan aldığımız güçle başladığımız projelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz.

Hedefimiz, ilçemizin birikim ve güzelliklerini muhafaza ederek yaşam kalitesini yüksek seviyeye çıkarmaktır. İlçe sakinimizden Beykoz’un değerlerini tanımalarını, doğal mirasımıza sahip çıkmalarını ve hizmet ve yatırımlara sahip çıkmalarını bekliyorum.

Beykoz’un Sosyal Market’i açıldı

Beykoz Belediyesi, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı pekiştirmek amacıyla, ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz ve güvenli alışveriş yapabileceği Sosyal Market’in açılışını yaptı.

İhtiyaç sahiplerine ‘Beykoz Destek Kart’

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi alt katında hizmet veren Sosyal Market, ilçedeki sosyal yardımlaşmayı artırmak, muhtaç durumdaki ailelere kıyafetten gıdaya kadar her çeşit alışverişi yapabilmesi amacıyla açıldı. Çeşit çeşit reyonlarda her türlü ihtiyacını karşılayacak olan ihtiyaç sahipleri, adlarına kayıtlı, çeşitli limitler yüklü “Beykoz Destek Kart” ile ücretsiz ve güvenli alışveriş yapabiliyor. 

 

Kars’a desteğimiz sürüyor

‘Sarıkamış ruhunun tesisi için düzenlenen etkinliğe öncülük eden ilk belediye olmanın gururunu yaşıyoruz, 

bu anma programları neticesinde atalarımızın fedakârlıklarını yeni nesillerin unutmamalarını sağlıyoruz’

 Memleketiniz Kars’la da bağınız sürüyor mu?

Kardeş Şehir Selim’e Beykoz Parkı yaptık, Kars’ın Gelinalan Köyü, Selim Belediyesi, Sarıkamış Belediyesi, Kars Belediyesi, Ardahan Belediyesi’ne yardımlarımız sürüyor. Selim Belediyesi ile Beykoz Belediyesi arasında “kardeş şehir” protokolü imzaladık. İmzalanan kardeş şehir belediye protokolü ile yeni alanlarda ortak çalışmalar yapıyoruz.

Kars’ın ve bölgenin gelişmesi için neler yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz?

Bölgenin yatırıma ihtiyacı var. Biz de bu noktada üzerimize düşeni yapıyoruz. Projelerimiz arasında Kars’ın Selim ilçesine Kültür Merkezi, Ardahan’da Kars Caddesi’ne asfalt yol düzenlemesi, Ardahan Göle beldesine otogar yapımı, Kars Selim’e park çalışması var.

Kars’la ilgili dernek ya da farklı sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor musunuz?

Beykoz Belediyesi olarak, Sarıkamış Harekâtı’nın yıl dönümünde, “Türkiye Şehitlerine Yürüyor” etkinlikleriyle, 90 bin askerimizi şehit düştükleri topraklarda minnet, şükran ve hayır duaları eşliğinde anıyoruz.

Kars Spor Kulübü’ne yardımlarda bulunduk, Kars’ın Selim İlçesi Gelinalan Köyü’ne, kurs binası ve taziye evi yaptırdık.

 

Beykoz köprülerle bağlanıyor

Beykoz Belediyesi ve İBB işbirliğiyle ilçenin dört bir yanı köprülerle birbirine bağlanıyor.

Kabakoz Köprüsü: Yapımı tamamlanan Kabakoz Köprüsü ile Anadolu feneri ve Kaynarca birbirine bağlandı. Ulaşımda alternatif güzergâh oluşturuldu.

Göksu Köprüsü: Yapımı devam eden köprünün 2 tarafına yaya geçidi yapılarak Anadoluhisarı, Yenimahalle, Göksu, Göztepe Mahalleleri birbirine alternatif bir yolla bağlanacak.

Riva Köprüsü: Riva’da da zamanla eskiyen ve ihtiyacı karşılayamayan köprünün yerine modern ve sağlam bir yapıya sahip yeni Riva Köprüsü inşa ediliyor.

Beykoz’da kültürler birleşti

Amerikalı çağdaş mozaik sanatçısı Laurel True ile Beykozlu kız öğrencileri buluşturan “Barış Mozaiği” projesi Türkiye’de ilk ve tek olarak Beykoz’da açıldı. Mozaik eserde Beykoz’dan dünyaya barış mesajı verildi. Türkiye’den ise projeye Mozaik Sanatçısı Süha Semerci destek verdi. Eserde; Selçuklu, Osmanlı ve Türk sanatıyla Anadolu kültürlerinden motiflerin yanı sıra dostluk ve doğal güzellikler sentezlendi.

8 Turnuvada 8 şampiyonluk

Beykoz Belediyespor Kulübü’nün yıldızı Berranur Çiftçi, katıldığı 8 şampiyona ve turnuvadan 8 şampiyonluk kazanarak gururumuz oldu. Berranur Çiftçi, istikrarı ve başarılarıyla milli takıma seçildi.

Beykozlu hanımlara sporla terapi

İlçede hanımları spora teşvik amacıyla ilk olarak Soğuksu Spor Kulübü Tesisleri’nde açılan spor salonu, Yenimahalle Şerife Bacı Hizmet Binası’nda da açıldı. İlçe de hanımlara özel spor salonlarının sayısının artırılması hedefleniyor.

Hanımların ücretsiz yararlanabildiği salonlar, hafta içi her gün hizmet veriyor. Yapılan etkinliklerde hanımlar sporla, hem sağlıklı yaşama kavuşuyor, hem de terapi niteliğinde aktiviteler gerçekleştiriyor.

 

RÖPORTAJA AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kars Beykoz İstanbul

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?