24 Nisan 2024, Çarşamba
Aziz BÜKEY

Aziz BÜKEY

kimdir

04 Haziran 2018, Pazartesi 12:44

Takip Edin

1952 yılında İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde doğdu. Babası Zeki Bükey Atatürk’ün fotoğrafçısıydı.

Taksim İlkokulu’nda başladığı ilköğrenimini Yeşilköy Pansiyonlu İlkokul’unda, orta öğrenimini Zincirlikuyu Yapı Sanat  Enstitüsünde tamamladı. 

Gazeteciliğe çok genç yaşta Milliyet Gazetesi’nde başladı. Gündüz teleks operatörü olarak  basın şehidi Abdi İpekci’nin  Ankara notlarını Ankara büro şefi İzzet Sedes’den alıp Abdi İpekçi’ye iletiyor, geceleri de nöbetçi foto muhabiri olarak çalışıyordu.

1968 Yılında Haldun Simavi’nin Web Ofset kurumuna geçti. Burada Fotospor dergisinde çalıştı ve Günaydın gazetesinin kuruluşunda görev aldı.

Fotospor mecmuası kapandıktan sonra Yavuz Uzan’ın sahibi olduğu  Yeni İstanbul Gazetesine geçti. Burada iki yıl polis muhabirliği yaptıktan sonra Günaydın gazetesine döndü. 1971 de Günaydın Kadıköy bürosunda  sıkıyönetim mahkemelerini izleyip yazdı.

Aziz Bükey 1972 yılında askere gitti. 1974 yılında askerlik dönüşü,  yeni kurulan Bursa Hakimiyet gazetesinde çalışmaya başladı. Bursa’da sırasıyla Hürriyet Haber Ajansı, Bursa’nın Sesi, Anadolu Ajansı, Hakimiyet, Güneş ve Olay gazetelerinde çalıştı. 

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ve yönetimlerinde bulundu. Olay TV’de 1985 gün süresince canlı at yarışı programı yaptı.  At yetiştiriciliği ve yarışçılığı konusunda hazırladığı belgesel TRT-ATV-STAR-SHOW TV gibi kanallarının da katıldığı yarışmalarda 4 birincilik ve bir ikincilik ödülü kazandırdı. 

Olay gazetesinden emekli oldu. 

Bir süre Bursa Hakimiyet gazetesinde at yarışı sayfası ve AS TV de de yarış programları yaptı.

Halen Mudanya’da yaşamakta ve bu ilçede yayınlanmakta olan Yeni Egemen Gazetesi'nin kurucusudur

Bu makale 1487 kez okundu

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yazarın Diğer Makaleleri

Yazara Ait Başka Makale Bulunamadı.

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?